BG

В свещената спалня

В свещената спалня

Според източните разбирания, спалнята е основната стая в дома, стая-олтар. А леглото е особено място за покой и единение. Затова на Изток се обръща изключително много внимание на обзавеждането и "обличането" на спалнята, използвайки най-меките и енергийно заредени материи. Дори се стига дотам, че спалнята се смята за свещена. Може би затова семействата на Изток са и най-здрави.

На Запад спалнята също е важен кът от дома. Там оставаме със себе си, или с другаря в живота си, там спим и се докосваме до неописуемото, там се любим и продължаваме рода си. Всъщност в спалнята сме такива, каквито сме. Сваляме всички маски, прекратяваме всички роли и ако успеем наистина да бъдем себе си, се извършва чудото на енергийното презареждане, което ни е необходимо за следващия ден.

Затова е важно как се чувстваме в тази свещена стая. Какво допираме, какво дишаме, какви емоции изпитваме, трябва да ни е изключително приятно и чисто там. В спалнята важи с пълна сила правилото, че колкото и да е малко, е много. Трябва да има възможно най-малко мебели, особено обемни, и по възможност да са дървени. Най-подходящо за мебелите в спалнята е естественото дърво, само лакирано или в бяло.

Текстилът за леглото е неразделна част от усещането за уют и топлина в спалнята, което ни помага да имаме здрав сън и да се върнем към себе си. Подборът му е изключително важен, а състоянието му има голямо значение за съня и здравето ни. Спалното бельо трябва да ни е "по мярка" - удобно като кройка, нежно и меко като материя и в любим десен или цвят - такъв, който е в синхрон с Вашите емоции и същевременно с цялостния интериор. Завивката да ни топли, но и да ни гали, а възглавницата да е с нужния размер и височина.

 

Всички материи в спалнята са важни - пердетата трябва да са от естествени материи, килимчето - памучно и комфортно за боси крака, покривките върху нощното шкафче - изящни и ръчно изработени. В тази стая не бива да се допускат изкуствени материи, тъй като дишаме химикалите им през цялата нощ, а тялото се запарява, когато сме безпомощни в съня си. Все пак в спалнята чисто физически прекарваме една трета от живота си.

По материали от книгата на Джон Робъртсън "Фън Шуй и свещената спалня" и по мои размисли.


Обичате да спите на коприна? Защото е нежна, гладка, лъскава и луксозна? Защото допирът не само Ви гали, а дори не се чувства? Нима не се смята коприната за най-високия клас материя, за ценители? Всичко това е вярно. Хубавата новина е, че вече има спално бельо от материя, която се доближава до коприната. Новият ТЕНСЕЛ.

прочети още

Тъй като клиентите често ни питат за разликите между материите, решихме да направим сравнителна таблица, която е базирана на нашия практически опит (лично използване) на материите за спално бельо, които ние предлагаме. Без претенции за академичност и изчерпателност вярваме, че тя ще е полезна на всеки, който търси комфорт за здравословен сън. Идеята ни е да улесним избора на материя за спално бельо, в зависимост от нуждите на всеки клиент.

прочети още

Завивката в леглото ни е изключително важна за здравословния сън с въздействието й върху човешкия организъм.

прочети още

Когато отиваме на гости на близко семейство или роднини, се чудим какво да подарим...Обикновено избираме сувенир или нещо обикновено, бутилка вино и кутия бонбони... А защо не текстил за спалнята? С най-силното послание за любов и единение у дома.

прочети още

Знаете ли как се оценява мекотата на спалното бельо?

прочети още

Възглавничките за столове и калъфите за мебели - необходимост?

прочети още

Допирът е петото сетиво. Кожата, с която го осъществяваме, е най-големия орган в тялото. А пък здравето ни непосредствено зависи от достатъчния и пълноценен сън.

прочети още

Хубаво ни е да е чисто? Но... нямаме време, сили и предпочитаме чистенето да е бързо и лесно? Това се планира още когато проектираме дома си.

прочети още

качествени микрофибърни кърпи. Микрофибрите отнемат до 10 пъти повече мръсотия и прах от обикновените, затова и не се налага да повтаряте, нито да упражнявате натиск.

прочети още