BG

Чистотата у дома - поддръжка на меката мебел

Чистотата у дома - поддръжка на меката мебел

Възглавничките и калъфите за мебели - необходимост?

 

Във всекидневната на дома ни мебелите трябва да са меки, удобни и приятни, за отмора след напрегнатия ден, за общуване на цялото семейство...Или децата да се катерят по тях.

 

Как обаче да се осигурят горните условия, и заедно с тях лесната поддръжка, хигиеничността и чистотата в дома ни. Как невидимия прах и видими замърсявания да могат лесно да се премахват от дамаската им, но не само от повърхността?

 

В дома ни има не по-малко прах от навън. Особено ако къщата Ви е в район с чист въздух, градината Ви може да се окаже по-чисто място от вкъщи. Да имате столове с възглавници и дивани с калъфи, които се свалят и перат, е не само красиво, но и хигиенично. Особено ако имате домашен любимец или малки деца. Когато избирате мебелите, купете нетапицирани столове, дивани с калъфи или за калъфи. Така ще можете да ушиете текстила във всекидневната по Ваш дизайн и виждане, и той ще придава един завършен стил на Вашия дом. Пердетата, възглавничките за столове, калъфите за дивана, покривката за масата и салфетките в една гама или дизайн, ще направят дома Ви неповторим, а почистването му из основи става като детска игра - просто ги сваляте и перете.

 

 

Друга причина за избор на сваляем мек тектил във всекидневната е, че това позволява по-често (и евтино) обновяване на обстановката. Най-скъпите домове в света не са с тапицирани столове. Богатите винаги са наясно, нали? Но за това ще пишем отделно.

 

С уважение и лично отношение:

Лилия Тодорова

управител

 


Тъй като клиентите често ни питат за разликите между материите, решихме да направим сравнителна таблица, която е базирана на нашия практически опит (лично използване) на материите за спално бельо, които ние предлагаме. Нямаме претенции за академичност и изчерпателност, но вярваме, че този анализ ще е полезен на всеки, който търси комфорт за здравословен сън. Идеята ни е да улесним избора на материя за спално бельо, взависимост от необходимостите на всеки клиент.

прочети още

Завивката в леглото ни е изключително важна за здравословния сън с въздействието й върху човешкия организъм.

прочети още

Когато отиваме на гости на близко семейство или роднини, се чудим какво да подарим...Обикновено избираме сувенир или нещо неутрално, бутилка вино и кутия бонбони... А защо не текстил за спалнята? С най-силното послание за любов и единение у дома.

прочети още
В свещената спалня
28 септември 2017

Според източните разбирания, спалнята е основната стая в дома. А леглото е особено място за покой и единение. Затова на изток се обръща изключително много внимание на обзавеждането и "обличането" на спалнята, използвайки най-меките и енергийно заредени материи.

прочети още

Знаете ли как се оценява мекотата на спалното бельо?

прочети още

Допирът е петото сетиво. Кожата, с която го осъществяваме, е най-големия орган в тялото. А пък здравето ни непосредствено зависи от достатъчния и пълноценен сън.

прочети още

Хубаво ни е да е чисто? Но... нямаме време, сили и предпочитаме чистенето да е бързо и лесно? Това се планира още когато проектираме дома си.

прочети още

качествени микрофибърни кърпи. Микрофибрите задържат до 10 пъти повече мръсотия и прах от обикновените, затова и не се налага да повтаряте, нито да упражнявате натиск.

прочети още