BG

За спалното бельо - нещата, на които не обръщаме внимание

За спалното бельо - нещата, на които не обръщаме внимание

Какво трябва да намерим в избраното спално бельо:

1. Мекота на допир

В леглото допирът на кожата до спалното бельо и завивки непосредствено влияе върху съня ни. Затова първото условие за подходящо спално бельо е мекотата. Тялото трябва да се радва на докосването до спалното бельо и да изпитва приятни усещания от галенето му. Най-меки от естествените материи са памучния сатен и естествената коприна.

 

2. Дишаща материя

Спалното бельо по никакъв начин не трябва да променя състоянието на тялото, а това е постижимо само с естествените материи, чиято енергия е на същата честота, както и тялото ни. Дишаши са всички естествени материи.

 

3. Подходящ десен

Цветовата хармония при избора на бельо е много важна, а това е строго индивидуално. В идеалния случай трябва да харесвате десена, да влияе на емоциите, които искате да изпитвате, а също и да отива на цялата обстановка в спалнята. Меките цветове и тонове успокояват, а също и запазват енергийно хармонията, докато бялото или светлото едноцветно спално бельо е подходящо за всички случаи, но пък се поддържа по-трудно. Ярките цветове са подходящи за хора с ярка индивидуалност.

 

4. Подходящи размери

Взависимост от конструкцията на спалнята, чаршафът трябва да е достатъчно дълъг, за да може да се ползва правилно - понякога се подгъва под матрака, друг път - се зауства в конструкцията, но в никакъв случай не бива да е къс и да не може да се опъне. Завивката в идеалния случай трябва да е 10-20см по-широка от леглото и да го обхваща при опъване, а възглавниците трябва да са толкова на брой, че да покриват цялата горна ширина на леглото, за да не изпада главата от тях по време на сън.

 

5. Антиалергични

При хората с алергии - дихателни или кожни, е добре да се използват бамбуково бельо и завивки, които са антиалергични. За техните свойства, ще пиша друг път.

 


Обичате да спите на коприна? Защото е нежна, гладка, лъскава и луксозна? Защото допирът не само Ви гали, а дори не се чувства? Нима не се смята коприната за най-високия клас материя, за ценители? Всичко това е вярно. Хубавата новина е, че вече има спално бельо от материя, която се доближава до коприната. Новият ТЕНСЕЛ.

прочети още

Тъй като клиентите често ни питат за разликите между материите, решихме да направим сравнителна таблица, която е базирана на нашия практически опит (лично използване) на материите за спално бельо, които ние предлагаме. Без претенции за академичност и изчерпателност вярваме, че тя ще е полезна на всеки, който търси комфорт за здравословен сън. Идеята ни е да улесним избора на материя за спално бельо, в зависимост от нуждите на всеки клиент.

прочети още

Завивката в леглото ни е изключително важна за здравословния сън с въздействието й върху човешкия организъм.

прочети още

Когато отиваме на гости на близко семейство или роднини, се чудим какво да подарим...Обикновено избираме сувенир или нещо обикновено, бутилка вино и кутия бонбони... А защо не текстил за спалнята? С най-силното послание за любов и единение у дома.

прочети още
В свещената спалня
28 септември 2017

Според източните разбирания, спалнята е основната стая в дома. А леглото е особено място за покой и единение. Затова на изток се обръща изключително много внимание на обзавеждането и "обличането" на спалнята, използвайки най-меките и енергийно заредени материи.

прочети още

Знаете ли как се оценява мекотата на спалното бельо?

прочети още

Възглавничките за столове и калъфите за мебели - необходимост?

прочети още

Хубаво ни е да е чисто? Но... нямаме време, сили и предпочитаме чистенето да е бързо и лесно? Това се планира още когато проектираме дома си.

прочети още

качествени микрофибърни кърпи. Микрофибрите отнемат до 10 пъти повече мръсотия и прах от обикновените, затова и не се налага да повтаряте, нито да упражнявате натиск.

прочети още