BG

За спалното бельо - нещата, на които не обръщаме внимание

За спалното бельо - нещата, на които не обръщаме внимание

Какво трябва да намерим в избраното спално бельо:

1. Мекота на допир

В леглото допирът на кожата до спалното бельо и завивки непосредствено влияе върху съня ни. Затова първото условие за подходящо спално бельо е мекотата. Тялото трябва да се радва на докосването до спалното бельо и да изпитва приятни усещания от галенето му. Най-меки от естествените материи са памучния сатен и естествената коприна.

 

2. Дишаща материя

Спалното бельо по никакъв начин не трябва да променя състоянието на тялото, а това е постижимо само с естествените материи, чиято енергия е на същата честота, както и тялото ни. Дишаши са всички естествени материи.

 

3. Подходящ десен

Цветовата хармония при избора на бельо е много важна, а това е строго индивидуално. В идеалния случай трябва да харесвате десена, да влияе на емоциите, които искате да изпитвате, а също и да отива на цялата обстановка в спалнята. Меките цветове и тонове успокояват, а също и запазват енергийно хармонията, докато бялото или светлото едноцветно спално бельо е подходящо за всички случаи, но пък се поддържа по-трудно.

 

4. Подходящи размери

Взависимост от конструкцията на спалнята, чаршафът трябва да е достатъчно дълъг, за да може да се ползва правилно - понякога се подгъва под матрака, друг път - се зауства в конструкцията, но в никакъв случай не бива да е къс и да не може да се опъне. Завивката в идеалния случай трябва да е 10-20см по-широка от леглото и да го обхваща при опъване, а възглавниците трябва да са толкова на брой, че да покриват цялата горна ширина на леглото, за да не изпада главата от тях по време на сън.

 

5. Антиалергични

При хората с алергии - дихателни или кожни, е добре да се използват бамбуково бельо и завивки, които са антиалергични. За техните свойства, ще пиша друг път.

 


Тъй като клиентите често ни питат за разликите между материите, решихме да направим сравнителна таблица, която е базирана на нашия практически опит (лично използване) на материите за спално бельо, които ние предлагаме. Нямаме претенции за академичност и изчерпателност, но вярваме, че този анализ ще е полезен на всеки, който търси комфорт за здравословен сън. Идеята ни е да улесним избора на материя за спално бельо, взависимост от необходимостите на всеки клиент.

прочети още

Завивката в леглото ни е изключително важна за здравословния сън с въздействието й върху човешкия организъм.

прочети още

Когато отиваме на гости на близко семейство или роднини, се чудим какво да подарим...Обикновено избираме сувенир или нещо неутрално, бутилка вино и кутия бонбони... А защо не текстил за спалнята? С най-силното послание за любов и единение у дома.

прочети още
В свещената спалня
28 септември 2017

Според източните разбирания, спалнята е основната стая в дома. А леглото е особено място за покой и единение. Затова на изток се обръща изключително много внимание на обзавеждането и "обличането" на спалнята, използвайки най-меките и енергийно заредени материи.

прочети още

Знаете ли как се оценява мекотата на спалното бельо?

прочети още

Възглавничките за столове и калъфите за мебели - необходимост?

прочети още

Хубаво ни е да е чисто? Но... нямаме време, сили и предпочитаме чистенето да е бързо и лесно? Това се планира още когато проектираме дома си.

прочети още

качествени микрофибърни кърпи. Микрофибрите задържат до 10 пъти повече мръсотия и прах от обикновените, затова и не се налага да повтаряте, нито да упражнявате натиск.

прочети още