BG

Чистотата у дома се планира още когато го проектираме

Чистотата у дома се планира още когато го проектираме

Всеки от нас има различно усещане и отношение към чистотата. Но в крайна сметка чистотата, реда и хармонията са свързани по пряк начин със здравето ни, затова е важно да ги имаме предвид.

За да се поддържа един дом чист, е важно да бъде подходящо конструиран и обзаведен. Има няколко основни правила, които следва да се спазват и тук ще опиша основните от тях.

 

Първо - подовете винаги трябва да са светли, нелъскави и многоцветни. Така върху тях няма да се вижда всяка троха или прашинка. Плочките трябва да не са съвсем гладки, но да не са и много релефни, тъй като неравната повърхност се почиства трудно. Паркетът... Уф, много важна част от интериора и усещането за дом. Във всички случаи трябва да е светъл, с дървен фладер, ако е ламиниран, няколко нюанса. Изберете най-подходящото за Вас дърво или това, което Ви харесва най-много. Естественият паркет придава чувство за уют и е топъл, но пък се поддържа по-трудно. Все пак за семейства с деца е по-добрия избор.

 

Мебелите - категорично светли и дървени! Да подхождат на паркета и в същото време да си имат собствен отличителен нюанс. Така винаги ще изглеждат чисти. Домакините знаят колко е трудно да задържиш тъмните мебели без прах, особено в града. Ако държите на блясък, може да оставите някои от отвесните повърхности гладки. Всички мебели е добре да са отгоре до долу на стаята или вградени, за усещане за полече пространство.

 

Плотовете им трябва да са като мозайка, светли и многоцветни. Да имате чисти гладки плотове е мисия невъзможна.

 

И стигнахме до столовете и меката мебел. За тях ще пишем по-късно.

 

Автор: Лилия Тодорова, управител Вели Хоум ООД, с любов към домакините и сама домакиня


Обичате да спите на коприна? Защото е нежна, гладка, лъскава и луксозна? Защото допирът не само Ви гали, а дори не се чувства? Нима не се смята коприната за най-високия клас материя, за ценители? Всичко това е вярно. Хубавата новина е, че вече има спално бельо от материя, която се доближава до коприната. Новият ТЕНСЕЛ.

прочети още

Тъй като клиентите често ни питат за разликите между материите, решихме да направим сравнителна таблица, която е базирана на нашия практически опит (лично използване) на материите за спално бельо, които ние предлагаме. Без претенции за академичност и изчерпателност вярваме, че тя ще е полезна на всеки, който търси комфорт за здравословен сън. Идеята ни е да улесним избора на материя за спално бельо, в зависимост от нуждите на всеки клиент.

прочети още

Завивката в леглото ни е изключително важна за здравословния сън с въздействието й върху човешкия организъм.

прочети още

Когато отиваме на гости на близко семейство или роднини, се чудим какво да подарим...Обикновено избираме сувенир или нещо обикновено, бутилка вино и кутия бонбони... А защо не текстил за спалнята? С най-силното послание за любов и единение у дома.

прочети още
В свещената спалня
28 септември 2017

Според източните разбирания, спалнята е основната стая в дома. А леглото е особено място за покой и единение. Затова на изток се обръща изключително много внимание на обзавеждането и "обличането" на спалнята, използвайки най-меките и енергийно заредени материи.

прочети още

Знаете ли как се оценява мекотата на спалното бельо?

прочети още

Възглавничките за столове и калъфите за мебели - необходимост?

прочети още

Допирът е петото сетиво. Кожата, с която го осъществяваме, е най-големия орган в тялото. А пък здравето ни непосредствено зависи от достатъчния и пълноценен сън.

прочети още

качествени микрофибърни кърпи. Микрофибрите отнемат до 10 пъти повече мръсотия и прах от обикновените, затова и не се налага да повтаряте, нито да упражнявате натиск.

прочети още