BG

Чистотата у дома се планира още когато го проектираме

Чистотата у дома се планира още когато го проектираме

Всеки от нас има различно усещане и отношение към чистотата. Но в крайна сметка чистотата, реда и хармонията са свързани по пряк начин със здравето ни, затова е важно да ги имаме предвид.

За да се поддържа един дом чист, е важно да бъде подходящо конструиран и обзаведен. Има няколко основни правила, които следва да се спазват и тук ще опиша основните от тях.

 

Първо - подовете винаги трябва да са светли, нелъскави и многоцветни. Така върху тях няма да се вижда всяка троха или прашинка. Плочките трябва да не са съвсем гладки, но да не са и много релефни, тъй като неравната повърхност се почиства трудно. Паркетът... Уф, много важна част от интериора и усещането за дом. Във всички случаи трябва да е светъл, с дървен фладер, ако е ламиниран, няколко нюанса. Изберете най-подходящото за Вас дърво или това, което Ви харесва най-много. Естественият паркет придава чувство за уют и е топъл, но пък се поддържа по-трудно. Все пак за семейства с деца е по-добрия избор.

 

Мебелите - категорично светли и дървени! Да подхождат на паркета и в същото време да си имат собствен отличителен нюанс. Така винаги ще изглеждат чисти. Домакините знаят колко е трудно да задържиш тъмните мебели без прах, особено в града. Ако държите на блясък, може да оставите някои от отвесните повърхности гладки. Всички мебели е добре да са отгоре до долу на стаята или вградени, за усещане за полече пространство.

 

Плотовете им трябва да са като мозайка, светли и многоцветни. Да имате чисти гладки плотове е мисия невъзможна.

 

И стигнахме до столовете и меката мебел. За тях ще пишем по-късно.

 

Автор: Лилия Тодорова, управител Вели Хоум ООД, с любов към домакините и сама домакиня


Тъй като клиентите често ни питат за разликите между материите, решихме да направим сравнителна таблица, която е базирана на нашия практически опит (лично използване) на материите за спално бельо, които ние предлагаме. Нямаме претенции за академичност и изчерпателност, но вярваме, че този анализ ще е полезен на всеки, който търси комфорт за здравословен сън. Идеята ни е да улесним избора на материя за спално бельо, взависимост от необходимостите на всеки клиент.

прочети още

Завивката в леглото ни е изключително важна за здравословния сън с въздействието й върху човешкия организъм.

прочети още

Когато отиваме на гости на близко семейство или роднини, се чудим какво да подарим...Обикновено избираме сувенир или нещо неутрално, бутилка вино и кутия бонбони... А защо не текстил за спалнята? С най-силното послание за любов и единение у дома.

прочети още
В свещената спалня
28 септември 2017

Според източните разбирания, спалнята е основната стая в дома. А леглото е особено място за покой и единение. Затова на изток се обръща изключително много внимание на обзавеждането и "обличането" на спалнята, използвайки най-меките и енергийно заредени материи.

прочети още

Знаете ли как се оценява мекотата на спалното бельо?

прочети още

Възглавничките за столове и калъфите за мебели - необходимост?

прочети още

Допирът е петото сетиво. Кожата, с която го осъществяваме, е най-големия орган в тялото. А пък здравето ни непосредствено зависи от достатъчния и пълноценен сън.

прочети още

качествени микрофибърни кърпи. Микрофибрите задържат до 10 пъти повече мръсотия и прах от обикновените, затова и не се налага да повтаряте, нито да упражнявате натиск.

прочети още