BG

Тенсел - материята за спално бельо, която замества коприната

Тенсел - материята за спално бельо, която замества коприната

Обичате да спите на коприна? Защото е нежна, гладка, лъскава и луксозна? Защото допирът не само Ви гали, а дори не се чувства? Нима не се смята коприната за най-високия клас материя, за ценители? Всичко това е вярно. Хубавата новина е, че вече има спално бельо от материя, която се доближава до коприната.

 

Новият ТЕНСЕЛ. То е достъпно, лесно за поддръжка и със същия копринен допир.

 

 

Спалното бельо от евкалиптов тенсел е нововъведение в бранша. Материята е нежна, изключително гладка и мека. Има различни плътности - от 300ТС до над 2000ТС. Колкото по-голяма е плътността, толкова материята е по-фина, по-здрава и по-гладка. Толкова повече става и неразличима от коприната.

 

 

Това е най-нежната материя за спално бельо, след коприната. Ценителите казват, че може да я замести. Тенселът се поддържа по-лесно, не се зацапва бързо, може и да не се глади, пере се на по-ниска температура, но се третира като памука. Със сигурност не изисква толкова грижи колкото спалното бельо от коприна.

 

 

Спалното бельо от евкалиптов тенсел е изработено от дървесина, то е изцяло естествено, и съчетава топлината на памука и мекотата и гладкостта на коприната. Тъй като дървесината не запарява, и не охлажда, а само запазва и уеднаквява телесната температура, това спално бельо е много необходимо за здравия сън на хора с топли вълни или някакъв вид физически или психически безпокойства. Лошата новина е, че щом веднъж спите на тенсел, се получава ефекта на коприната - допирът на дори и най-финото памучно спално бельо, може да ви се стори грапав след това.

 

 

 

Вижте нашата колекция от тенсел тук.


Тъй като клиентите често ни питат за разликите между материите, решихме да направим сравнителна таблица, която е базирана на нашия практически опит (лично използване) на материите за спално бельо, които ние предлагаме. Без претенции за академичност и изчерпателност вярваме, че тя ще е полезна на всеки, който търси комфорт за здравословен сън. Идеята ни е да улесним избора на материя за спално бельо, в зависимост от нуждите на всеки клиент.

прочети още

Завивката в леглото ни е изключително важна за здравословния сън с въздействието й върху човешкия организъм.

прочети още

Когато отиваме на гости на близко семейство или роднини, се чудим какво да подарим...Обикновено избираме сувенир или нещо обикновено, бутилка вино и кутия бонбони... А защо не текстил за спалнята? С най-силното послание за любов и единение у дома.

прочети още
В свещената спалня
28 септември 2017

Според източните разбирания, спалнята е основната стая в дома. А леглото е особено място за покой и единение. Затова на изток се обръща изключително много внимание на обзавеждането и "обличането" на спалнята, използвайки най-меките и енергийно заредени материи.

прочети още

Знаете ли как се оценява мекотата на спалното бельо?

прочети още

Възглавничките за столове и калъфите за мебели - необходимост?

прочети още

Допирът е петото сетиво. Кожата, с която го осъществяваме, е най-големия орган в тялото. А пък здравето ни непосредствено зависи от достатъчния и пълноценен сън.

прочети още

Хубаво ни е да е чисто? Но... нямаме време, сили и предпочитаме чистенето да е бързо и лесно? Това се планира още когато проектираме дома си.

прочети още

качествени микрофибърни кърпи. Микрофибрите отнемат до 10 пъти повече мръсотия и прах от обикновените, затова и не се налага да повтаряте, нито да упражнявате натиск.

прочети още