BG

За вълнените завивки

За вълнените завивки

Завивката в леглото ни трябва да осигурява топлината и уюта на тялото, който ни е необходим, в зависимост от сезона. Освен тези видими свойства, обаче, завивката трябва да засилва енергията му по време на дълбокия сън, а това е възможно само ако е от естествени, натурални материали, с подобна енергийна характеристика на човешкото тяло.

Според последните изследвания, най-полезните за тялото завивки са с пълнеж от вълнаи за зимата и за лятото.
Затова наричаме вълнената завивка „био“, тя е с пълнеж от австралийска вълна, чийто състав е подобен на този на човешкия косъм. Австралийската вълна има някои изключителни характеристики: има млечен цвят, тънки влакна, унифицирана дебелина и добра гъвкавост. Зимната завивка с пълнеж австралийска вълна е мека и с изключителни термосвойства. Тя подобрява усещанията на тялото, кара го да се наслаждава, а това спомага за подобряване качеството на съня природосъобразно и естествено. Австралийската вълна има добри постоянни температурни показатели (32,7C, близка до човешката), така че независимо дали е студена зима или горещо лято, вълната задържа температурата на тялото, без да го изпотява. Освен това в себе си тя съдържа 16% влажност, която помага за поддържане влажността на кожата и забавя стареенето й. Топлината на завивката, която не е тежка, спомага за облекчаване на костни и артритни болки. Освен това мерино вълната има добри огнезащитни, антибактериални и антиалергични свойства за безопасност на дома.
А след специалната технологията на мерсеризирането, вълната се усеща още по-копринена, по-пухкава и по-чиста на допир и може да се пере в пералня.

Затова ако искате да спите дълбоко и здравословно, препоръчваме да се завивате с био завивката от естествен памук с естествен пълнеж от вълна мерино.


Тъй като клиентите често ни питат за разликите между материите, решихме да направим сравнителна таблица, която е базирана на нашия практически опит (лично използване) на материите за спално бельо, които предлагаме. Нямаме претенции за академичност и изчерпателност, но вярваме, че този анализ ще е полезен на всеки, който търси комфорт за здравословен сън. Сравняваме само материите, които ние предлагаме и тъй като популярните на нашия пазар материи хасе и ранфорс не са сред тях (смятаме ги за не толкова меки за спално бельо), те не фигуриррат в нашия анализ.

прочети още

Когато отиваме на гости на близко семейство или роднини, се чудим какво да подарим...Обикновено избираме сувенир или нещо неутрално, бутилка вино и кутия бонбони... А защо не текстил за спалнята? С най-силното послание за любов и единение у дома.

прочети още
В свещената спалня
28 септември 2017

Според източните разбирания, спалнята е основната стая в дома. А леглото е особено място за покой и единение. Затова на изток се обръща изключително много внимание на обзавеждането и "обличането" на спалнята, използвайки най-меките и енергийно заредени материи.

прочети още

Знаете ли как се оценява мекотата на спалното бельо?

прочети още

Възглавничките за столове и калъфите за мебели - необходимост?

прочети още

Допирът е петото сетиво. Кожата, с която го осъществяваме, е най-големия орган в тялото. А пък здравето ни непосредствено зависи от достатъчния и пълноценен сън.

прочети още

Хубаво ни е да е чисто? Но... нямаме време, сили и предпочитаме чистенето да е бързо и лесно? Това се планира още когато проектираме дома си.

прочети още

качествени микрофибърни кърпи. Микрофибрите задържат до 10 пъти повече мръсотия и прах от обикновените, затова и не се налага да повтаряте, нито да упражнявате натиск.

прочети още