BG

За вълнените завивки

За вълнените завивки

Завивката в леглото трябва да осигурява топлина и уют на тялото в зависимост от сезона. Освен тези свойства обаче завивката трябва да засилва енергията му по време на дълбокия сън, а това е възможно само ако е от естествени материали с подобна енергийна характеристика на човешкото тяло.

Според последните изследвания най-полезните за тялото завивки са с пълнеж от вълнаи за зимата и за лятото.
Затова наричаме вълнената завивка „био“. Тя е с пълнеж от вълна, чийто състав е подобен на този на човешкия косъм. Вълната има някои изключителни характеристики: млечен цвят, тънки влакна, еднаква дебелина и добра еластичност. Зимната завивка с пълнеж вълна е мека и с изключителни термосвойства. Тя засилва усещанията на тялото, кара го да се наслаждава и подобрява качеството на съня, природосъобразно и естествено. Вълната има добри постоянни температурни показатели (32,7C, близка до човешката), така че независимо дали е студена зима или горещо лято, вълната задържа температурата на тялото, без да го изпотява. Освен това тя съдържа в себе си 16% влажност, която помага за поддържане влажността на кожата и забавя стареенето й. Топлината на завивката, която не е тежка, спомага за облекчаване на костни и артритни болки. Мерино вълната има и добри огнезащитни, антибактериални и антиалергични свойства.
След специална технология на мерсеризиране вълната се усеща като копринена, пухкава и чиста на допир. Може и да се пере в пералня.

Затова ако искате да спите дълбоко и здравословно, препоръчваме да се завивате със завивка от вълна.


Обичате да спите на коприна? Защото е нежна, гладка, лъскава и луксозна? Защото допирът не само Ви гали, а дори не се чувства? Нима не се смята коприната за най-високия клас материя, за ценители? Всичко това е вярно. Хубавата новина е, че вече има спално бельо от материя, която се доближава до коприната. Новият ТЕНСЕЛ.

прочети още

Тъй като клиентите често ни питат за разликите между материите, решихме да направим сравнителна таблица, която е базирана на нашия практически опит (лично използване) на материите за спално бельо, които ние предлагаме. Без претенции за академичност и изчерпателност вярваме, че тя ще е полезна на всеки, който търси комфорт за здравословен сън. Идеята ни е да улесним избора на материя за спално бельо, в зависимост от нуждите на всеки клиент.

прочети още

Когато отиваме на гости на близко семейство или роднини, се чудим какво да подарим...Обикновено избираме сувенир или нещо обикновено, бутилка вино и кутия бонбони... А защо не текстил за спалнята? С най-силното послание за любов и единение у дома.

прочети още
В свещената спалня
28 септември 2017

Според източните разбирания, спалнята е основната стая в дома. А леглото е особено място за покой и единение. Затова на изток се обръща изключително много внимание на обзавеждането и "обличането" на спалнята, използвайки най-меките и енергийно заредени материи.

прочети още

Знаете ли как се оценява мекотата на спалното бельо?

прочети още

Възглавничките за столове и калъфите за мебели - необходимост?

прочети още

Допирът е петото сетиво. Кожата, с която го осъществяваме, е най-големия орган в тялото. А пък здравето ни непосредствено зависи от достатъчния и пълноценен сън.

прочети още

Хубаво ни е да е чисто? Но... нямаме време, сили и предпочитаме чистенето да е бързо и лесно? Това се планира още когато проектираме дома си.

прочети още

качествени микрофибърни кърпи. Микрофибрите отнемат до 10 пъти повече мръсотия и прах от обикновените, затова и не се налага да повтаряте, нито да упражнявате натиск.

прочети още