BG

За вълнените завивки

За вълнените завивки

Завивката в леглото ни трябва да осигурява топлината и уюта на тялото, който ни е необходим, в зависимост от сезона. Освен тези видими свойства, обаче, завивката трябва да засилва енергията му по време на дълбокия сън, а това е възможно само ако е от естествени, натурални материали, с подобна енергийна характеристика на човешкото тяло.

Според последните изследвания, най-полезните за тялото завивки са с пълнеж от вълнаи за зимата и за лятото.
Затова наричаме вълнената завивка „био“, тя е с пълнеж от австралийска вълна, чийто състав е подобен на този на човешкия косъм. Австралийската вълна има някои изключителни характеристики: има млечен цвят, тънки влакна, унифицирана дебелина и добра гъвкавост. Зимната завивка с пълнеж австралийска вълна е мека и с изключителни термосвойства. Тя подобрява усещанията на тялото, кара го да се наслаждава, а това спомага за подобряване качеството на съня природосъобразно и естествено. Австралийската вълна има добри постоянни температурни показатели (32,7C, близка до човешката), така че независимо дали е студена зима или горещо лято, вълната задържа температурата на тялото, без да го изпотява. Освен това в себе си тя съдържа 16% влажност, която помага за поддържане влажността на кожата и забавя стареенето й. Топлината на завивката, която не е тежка, спомага за облекчаване на костни и артритни болки. Освен това мерино вълната има добри огнезащитни, антибактериални и антиалергични свойства за безопасност на дома.
А след специалната технологията на мерсеризирането, вълната се усеща още по-копринена, по-пухкава и по-чиста на допир и може да се пере в пералня.

Затова ако искате да спите дълбоко и здравословно, препоръчваме да се завивате с био завивката от естествен памук с естествен пълнеж от вълна мерино.


Тъй като клиентите често ни питат за разликите между материите, решихме да направим сравнителна таблица, която е базирана на нашия практически опит (лично използване) на материите за спално бельо, които ние предлагаме. Нямаме претенции за академичност и изчерпателност, но вярваме, че този анализ ще е полезен на всеки, който търси комфорт за здравословен сън. Идеята ни е да улесним избора на материя за спално бельо, взависимост от необходимостите на всеки клиент.

прочети още

Когато отиваме на гости на близко семейство или роднини, се чудим какво да подарим...Обикновено избираме сувенир или нещо неутрално, бутилка вино и кутия бонбони... А защо не текстил за спалнята? С най-силното послание за любов и единение у дома.

прочети още
В свещената спалня
28 септември 2017

Според източните разбирания, спалнята е основната стая в дома. А леглото е особено място за покой и единение. Затова на изток се обръща изключително много внимание на обзавеждането и "обличането" на спалнята, използвайки най-меките и енергийно заредени материи.

прочети още

Знаете ли как се оценява мекотата на спалното бельо?

прочети още

Възглавничките за столове и калъфите за мебели - необходимост?

прочети още

Допирът е петото сетиво. Кожата, с която го осъществяваме, е най-големия орган в тялото. А пък здравето ни непосредствено зависи от достатъчния и пълноценен сън.

прочети още

Хубаво ни е да е чисто? Но... нямаме време, сили и предпочитаме чистенето да е бързо и лесно? Това се планира още когато проектираме дома си.

прочети още

качествени микрофибърни кърпи. Микрофибрите задържат до 10 пъти повече мръсотия и прах от обикновените, затова и не се налага да повтаряте, нито да упражнявате натиск.

прочети още