BG

Текстилът за леглото е подарък с послание

Текстилът за леглото е подарък с послание

Когато отиваме на гости на близко семейство или роднини, се чудим какво да подарим...Обикновено избираме сувенир или нещо неутрално, бутилка вино и кутия бонбони... А защо не текстил за спалнята? С най-силното послание за любов и единение у дома.

Спалнята е най-интимното място в дома. Вероятно затова смятаме, че за нейния комфорт, удобство и прекрасен вид трябва да се грижи само семейството.

От друга страна, основата на семейството се гради в спалнята. Там оставаме със себе си, с половинката си, там сме самите себе си. Във всеки дом тази стая е специална. Затова подаръците за нея също носят специално послание, показват искрено и добронамерено отношение и създават дълготрайни връзки на доверие.

Знаете ли, че на изток при женитба, най-близките подаряват голяма, възможно най-скъпа луксозна завивка за спалня на младото семейство? Символиката е ясна - вече сте под една завивка, бъдете щастливи един с друг, ценете се! Затова и разводите са доста по-малко.

Напоследък и аз следвам тази символика - подарявам спално бельо, завивка или просто копринена калъфка за възглавница. Възглавниците не са подходящи, тъй като там изискванията са изключително индивидуални и трябва много информация за правилния избор.

Най-подходящ подарък от текстила за леглото по нашите ширини, обаче, се оказва спалното бельо. За предпочитане -цветно, да оцвети живота на семейството и да придаде емоция в леглото.

Как да го подберем обаче? Има няколко прости правила за това, но основно изискване при прилагането им е да имате идея за гамата на обзавеждане в спалнята на домакините.

 

Ето ги правилата:

1. Помислете какви са хората, при които отивате на гости - математици, художници, веселяци или просто ги опишете като емоционална рамка, както и предпочитанията им, за които сте наясно. Спрямо това описание, изберете емоцията, която искате да създадете в спалнята на домакините и решете типа на десена на спалното бельо - дали да е с природни мотиви (цветя, листа), геометрични десени (кръгове, линии) или просто няколко различни цвята чаршаф, завивка и калъфки.

 

2. Изберете основния цвят, който да е доминиращ в избрания десен, който също да е свързан с усещанията Ви за домакините.

 

3. Подберете материята да е памучен сатен, поне 200ТС, за да се усеща приятния мек луксозен допир на спалното бельо.

 

4. Осведомете се за размера на спалнята на домакините и подберете размера на спалния комлект правилно.

 

5. Съчетайте тези стъпки и намерете най-подходящото спално бельо за своите домакини.

 

Ако не знаете нищо за обзавеждането на спалнята на семейството, при което отивате, изберете  едноцветно бельо  в любимия си цвят (най-подходящо е бялото, но с шарка) вместо точи 1 и 2 и го подарете с цялата си любов. При всички случаи ще е полезно и ще се хареса.

 

Опитайте!

За сватби бих препоръчала да се подарява висок клас спално бельо, например от серията 300ТС, тъй като поводът е изключително специален.

С уважение,

www.velyhome.com


Тъй като клиентите често ни питат за разликите между материите, решихме да направим сравнителна таблица, която е базирана на нашия практически опит (лично използване) на материите за спално бельо, които ние предлагаме. Нямаме претенции за академичност и изчерпателност, но вярваме, че този анализ ще е полезен на всеки, който търси комфорт за здравословен сън. Идеята ни е да улесним избора на материя за спално бельо, взависимост от необходимостите на всеки клиент.

прочети още

Завивката в леглото ни е изключително важна за здравословния сън с въздействието й върху човешкия организъм.

прочети още
В свещената спалня
28 септември 2017

Според източните разбирания, спалнята е основната стая в дома. А леглото е особено място за покой и единение. Затова на изток се обръща изключително много внимание на обзавеждането и "обличането" на спалнята, използвайки най-меките и енергийно заредени материи.

прочети още

Знаете ли как се оценява мекотата на спалното бельо?

прочети още

Възглавничките за столове и калъфите за мебели - необходимост?

прочети още

Допирът е петото сетиво. Кожата, с която го осъществяваме, е най-големия орган в тялото. А пък здравето ни непосредствено зависи от достатъчния и пълноценен сън.

прочети още

Хубаво ни е да е чисто? Но... нямаме време, сили и предпочитаме чистенето да е бързо и лесно? Това се планира още когато проектираме дома си.

прочети още

качествени микрофибърни кърпи. Микрофибрите задържат до 10 пъти повече мръсотия и прах от обикновените, затова и не се налага да повтаряте, нито да упражнявате натиск.

прочети още