BG

Текстилът за леглото е подарък с послание

Текстилът за леглото е подарък с послание

Когато отиваме на гости на близко семейство или роднини, се чудим какво да подарим...Обикновено избираме сувенир или нещо обикновено, бутилка вино и кутия бонбони... А защо не текстил за спалнята? С най-силното послание за любов и единение у дома.

Спалнята е най-интимното място в дома. Вероятно затова смятаме, че за нейния комфорт, удобство и прекрасен вид трябва да се грижи само семейството.

От друга страна, основата на семейството се гради в спалнята. Там оставаме със себе си, с половинката си, там сме самите себе си. Във всеки дом тази стая е специална. Затова подаръците за нея също носят специално послание, показват искрено и добронамерено отношение и създават дълготрайни връзки на доверие.

Знаете ли, че на изток при женитба, най-близките подаряват голяма, възможно най-скъпа луксозна завивка за спалня на младото семейство? Символиката е ясна - вече сте под една завивка, бъдете щастливи един с друг, ценете се! Затова и разводите са доста по-редки.

Напоследък и аз следвам тази символика - подарявам спално бельо, завивка или просто копринена калъфка за възглавница. Възглавниците не са подходящи, тъй като там изискванията са изключително индивидуални и трябва много информация за правилния избор.

Най-подходящ подарък от текстила за леглото по нашите ширини, обаче, се оказва спалното бельо. За предпочитане -цветно, да оцвети живота на семейството и да придаде емоция в леглото.

Как да го подберем обаче? Има няколко прости правила за това, но основно изискване при прилагането им е да имате идея за гамата на обзавеждане в спалнята на домакините.

 

Ето ги правилата:

1. Помислете какви са хората, при които отивате на гости - математици, художници, веселяци или просто ги опишете като емоционална рамка, както и предпочитанията им, за които сте наясно. Спрямо това описание, изберете емоцията, която искате да създадете в спалнята на домакините и решете типа на десена на спалното бельо - дали да е с природни мотиви (цветя, листа), геометрични десени (кръгове, линии) или просто няколко различни цвята чаршаф, завивка и калъфки.

 

2. Изберете основния цвят, който да е доминиращ в избрания десен, който също да е свързан с усещанията Ви за домакините.

 

3. Подберете материята да е памучен сатен, поне 200ТС, за да се усеща приятния мек луксозен допир на спалното бельо.

 

4. Осведомете се за размера на спалнята на домакините и подберете размера на спалния комлект правилно.

 

5. Съчетайте тези стъпки и намерете най-подходящото спално бельо за своите домакини.

 

Ако не знаете нищо за обзавеждането на спалнята на семейството, при което отивате, изберете  едноцветно бельо  в любимия си цвят (най-подходящо е бялото, но с шарка) вместо точки 1 и 2 и го подарете с цялата си любов. При всички случаи ще е полезно и ще се хареса.

 

Опитайте!

За сватби бих препоръчала да се подарява висок клас спално бельо, например от серията 300ТС, тъй като поводът е изключително специален.

С уважение,

www.velyhome.com


Обичате да спите на коприна? Защото е нежна, гладка, лъскава и луксозна? Защото допирът не само Ви гали, а дори не се чувства? Нима не се смята коприната за най-високия клас материя, за ценители? Всичко това е вярно. Хубавата новина е, че вече има спално бельо от материя, която се доближава до коприната. Новият ТЕНСЕЛ.

прочети още

Тъй като клиентите често ни питат за разликите между материите, решихме да направим сравнителна таблица, която е базирана на нашия практически опит (лично използване) на материите за спално бельо, които ние предлагаме. Без претенции за академичност и изчерпателност вярваме, че тя ще е полезна на всеки, който търси комфорт за здравословен сън. Идеята ни е да улесним избора на материя за спално бельо, в зависимост от нуждите на всеки клиент.

прочети още

Завивката в леглото ни е изключително важна за здравословния сън с въздействието й върху човешкия организъм.

прочети още
В свещената спалня
28 септември 2017

Според източните разбирания, спалнята е основната стая в дома. А леглото е особено място за покой и единение. Затова на изток се обръща изключително много внимание на обзавеждането и "обличането" на спалнята, използвайки най-меките и енергийно заредени материи.

прочети още

Знаете ли как се оценява мекотата на спалното бельо?

прочети още

Възглавничките за столове и калъфите за мебели - необходимост?

прочети още

Допирът е петото сетиво. Кожата, с която го осъществяваме, е най-големия орган в тялото. А пък здравето ни непосредствено зависи от достатъчния и пълноценен сън.

прочети още

Хубаво ни е да е чисто? Но... нямаме време, сили и предпочитаме чистенето да е бързо и лесно? Това се планира още когато проектираме дома си.

прочети още

качествени микрофибърни кърпи. Микрофибрите отнемат до 10 пъти повече мръсотия и прах от обикновените, затова и не се налага да повтаряте, нито да упражнявате натиск.

прочети още